Dirigent

Dirigent | harmoniegingelom
Hans Wuestenberg

Hans begint zijn muzikale opleiding als 5-jarige bij Jozef Mertens in de fanfare “Vreugdegalm” Linter. Daarna neemt hij lessen bij toenmalige dirigent en trompettist Arthème Vanderhoeft en zijn zoon slagwerker C. Vanderhoeft. Hans wordt o.a. nationaal laureaat slagwerk van het muziekverbond van België.

Daarna gaat hij naar de muziekacademie in Tienen waar hij les krijgt van Jozef Janssens, Manu Mellaerts, Koen Cools en Argo Penné. Vervolgens gaat hij studeren aan het Conservatorium in Brussel in de klas van Guido Segers. Hierna verdiept hij zich in de saxhoorn in het Conservatorium van Antwerpen o.l.v. Frans Violet.

In die periode maakt Hans ook deel uit van het gerenommeerd Gabrieli groot koperensemble en werkt hij freelance voor de Vlaamse Opera en het Nationaal Orkest. Daarnaast maakt hij ook 5 jaar deel uit van het Belle Epoque Orchestra, een professioneel symfonisch orkest o.l.v. Wim Brabants. Vervolgens speelt hij in de brassband Terpsichore en een tiental jaar eerst als solocornet en later als soprano bij brassband Willebroek. Tot slot speelt hij ook bij brassband Metropole, wat later Festival Brassband wordt.

Hans Wuestenberg haalt ook de regeringsmedaille in de academie van Willebroek en hij studeert af aan de richting Jazz in de academie van Tienen. Tegenwoordig is Hans zaakvoerder van muziekhandel PMS Tenuto in Tienen en dirigent van het Hagelands Fanfare Orkest, Brassband Haspengouw uit Rummen, Harmonie Feniks Hoegaarden en onze eigen Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Gingelom. Hij is tevens spelend lid bij BB Rummen o.l.v. Dhr Petré.