Pers

Nieuws


De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia in de krant.


2015


31/03/2015 - K.H. St.-Cecilia concertreert op hoog niveau (Erwin Reyskens)

http://www.hbvl.be/cnt/blere_01604468/k-h-st-cecilia-concerteert-op-hoog-niveau


GINGELOM - Zaterdag week de Koninklijke Harmonie St-Cecilia uit naar het naburige St-Truiden voor het hoogtepunt van het muzikale jaar: de 48ste editie van ‘Een Avond bij Cecilia’.


Het was het eerste grote concert met dirigent Jens Gaethofs, die eind december het dirigeerstokje overnam van Arthur Vanderhoeft. Op het repertoire stonden een aantal klassiekers, maar ook al heel wat nieuwe stukken. Het orkest had af te rekenen met een tiental zieke muzikanten, maar er werd desondanks op zeer hoog niveau gemusiceerd. De nieuwe dirigent wist al goed zijn stempel te drukken op de maatschappij die al 136 jaar bestaat en bracht de nodige ‘schwung’ in het orkest. Traditiegetrouw werd er niet alleen muziek gespeeld, maar kon het publiek ook genieten van gevarieerde intermezzo’s met dans en komische acts. “Ik had er alle vertrouwen in dat onze harmonie ondanks de korte voorbereidingstijd vandaag klaar zou zijn”, zei voorzitter Gilbert Medart.


2014


03/12/2014 - Sint-Cecilia blaast 135 kaarsjes uit (Erwin Reyskens)

http://www.hbvl.be/cnt/blere_01409424/koninklijke-harmonie-sint-cecilia-blaast-135-kaarsjes-uit 


GINGELOM - de K.H. Sint-Cecilia bestaat 135 jaar en dat werd op indrukwekkende wijze gevierd met een jubileumconcert. [...]


Het waren ‘De Kluchtige Vrienden’ uit Wellen die de aftrap gaf van deze muzikale avond. Nadien was het de beurt aan de eigen harmonie. Dirigent Arthur Vanderhoeft had ervoor gekozen voornamelijk werk van Limburgse componisten en arrangeurs te spelen. Het orkest werd versterkt door operazangeres Katharina Vandewijer, Jeugdkoor de Stepszangertjes en leden van de Haspengouwse Academie Podium. Het was voor Vanderhoeft ook meteen zijn afscheidsconcert. Hij geeft het dirigeerstokje door aan Jens Gaethofs, die meteen als verrassing de harmonie doorheen een ‘Thank you for the music’ leidde, als eerbetoon aan zijn voorganger. “Het werk is nooit af, maar ik heb met dit orkest stappen in de goeie richting gezet”, zei Vanderhoeft. Tot slot zette blaaskapel De Oppenheimers de zaal in vuur in vlam.


28/11/2014 - KH Sint-Cecilia viert 135-jarig jubileum (Erwin Reyskens)

http://www.hbvl.be/cnt/blere_01399678/koninklijke-harmonie-sint-cecilia-viert-135-jarig-jubileum


GINGELOM - Dit jaar bestaat de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia 135 jaar en dat wordt zaterdag gevierd met een groots jubileumconcert in sporthal De Winning in Montenaken. Doorheen de jaren is de harmonie met een 65-tal spelende leden een vaste waarde geworden in het Gingelomse verenigingsleven en zelfs ver daarbuiten. [...]


De festiviteiten starten zaterdag 29 november om 19 uur met een gastoptreden van Harmonie 'De Kluchtige Vrienden' uit Wellen. Omstreeks 20 uur neemt St.-Cecilia het dan over. Hun concert wordt opgelusiterd door talent van eigen bodem: Katharina Vandewijer, het kinderkoor De Stepszangertjes uit Montenaken, en het koor van de Haspengouwse Academie. Alle stukken die worden gebracht zijn gecomponeerd of gearrangeerd door Limburgse compontisten. [...] Om 21.30 uur sluiten de Oppenheimers de avond af. Kaarten zijn verkrijgbaar voor 5 euro (011/83.13.03). Voor jongeren onder de 18 jaar is de toegang gratis.


2013


16/10/2013 - Sint-Cecilia behaalt 85,33% op provinciale muziekwedstrijd (Simon Vinck)

http://www.hbvl.be/cnt/eid191748/extern-k-h-sint-cecilia-gingelom-behaalt-een-score-van-85-33pct-op-provinciale-muziekwedstrijd


GINGELOM - Zondag 13 oktober nam de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Gingelom deel aan de provinciale muziekwedstrijd van Vlamo in Maaseik. Het was reeds 20 jaar geleden dat de harmonie zich inschreef voor een provinciale wedstrijd. Het bestuur had in overleg met de dirigent Arthur Vanderhoeft besloten om deze uitdaging aan te gaan.


Dit met succes, een eerste prijs met onderscheiding! "Het was een harde inspanning voor onze muzikanten en dirigent om zulk repertoire te brengen op een toch tamelijk korte tijd en zonder extra repetities," aldus voorzitter Gilbert Medart.


20/03/2013 - K.H. Sint-Cecilia schittert tijdens Cecilia goes British (Simon Vinck)

http://www.hbvl.be/cnt/eid172198/extern-k-h-sint-cecilia-schittert-tijdens-cecilia-goes-british


GINGELOM - Op zaterdag 16 maart hield de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Gingelom haar jaarlijkse Cecilia-Avond in cc De Bogaard te Sint-Truiden. Het thema van dit jaar was 'Cecilia goes British' .De harmonie bracht onder leiding van Arthur Vanderhoeft een mooi repertoire met muziek uit Engeland, Wales, Schotland en Ierland.


Tijdens het concert was er bezoek van 2 beroemde Britse personen, Mr. Bean en The Queen. Ook werd de oudste muzikant ‘Julien Deprez’ die op zondag 17 maart negentig jaar werd , stevig in de bloemetjes gezet . Het was een gezellige muziekavond met vele muziekklanken, voordracht, aangepaste beelden en een komische act. “ Het harmonieorkest heeft de laatste maanden heel wat gerepeteerd. Er vonden zo maar even een 25-tal repetities plaats en 3 extra partiële repetities . Dit om een optimale voorbereiding te hebben voor ons jaarlijks muzikaal hoogtepunt”, aldus voorzitter Gilbert Medart.

Tel : 011 / 83 13 03

harmoniegingelom@gmail.com

Cecilia Inn

Steenweg 26

3890 Gingelom