Hans Wuestenberg

Hans begon zijn muzikale opleiding als 5 jarige in de fanfare “Vreugdegalm” Linter bij Jozef Mertens. Daarna nam hij lessen bij toenmalige dirigent en trompettist A. Vanderhoeft en diens zoon slagwerker K. Vanderhoeft. Hans werd o.a. nationaal laureaat slagwerk van het muziekverbond van België.

Daarna ging hij naar de muziekacademie in Tienen waar hij les kreeg van Jozef Janssens, Manu Mellaerts, Koen Cools en Argo Penné. Vervolgens ging hij naar het Conservatorium te Brussel in de klas van Guido Segers. Hierna verdiepte hij zich in de saxhoorn in het Conservatorium van Antwerpen o.l.v. Frans Violet.

In die periode maakte Hans ook deel uit van het gerenommeerd Gabrieli groot koperensemble en werkte hij freelance voor de Vlaamse Opera en het Nationaal Orkest. Daarnaast maakte hij ook 5 jaar deel uit van het Belle Epoque Orchestra, een professioneel symfonisch orkest o.l.v. Wim Brabants. Vervolgens speelde hij ook in de brassband Terpsichore en een tiental jaar eerst als solocornet en later als soprano bij brassband Willebroek. Tot slot speelde hij ook bij brassband Metropole, wat later overging in Festival Brassband.

Hans Wuestenberg haalde ook de regeringsmedaille in de academie van Willebroek en hij studeerde af aan de richting Jazz in de academie van Tienen. Tegenwoordig is Hans zaakvoerder van muziekhandel PMS Tenuto in Tienen en dirigent van de Koninklijke Fanfare Vreugdegalm - Linter (tweevoudig nationaal Vlamo laureaat, afdeling uitmuntendheid), de Koninklijke Fanfare Sint-Amand Hoeleden en onze eigen Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Gingelom. Hij is tevens spelend lid bij BB Rummen o.l.v. Dhr Petré.

Cecilia Inn

Steenweg 26